Juli - Summer Brows

Laktosefri og plantebaseret kost

20590499_10212077551668541_895421633_o


Laktosefri og plantebaseret kost

Jeg har de sidste 16 måneder haft udelukket en stor del af laktose fra min kost, jeg er ikke fanatisk, men begynder at tænke mere og mere over det, og vælger flere og flere produkter uden laktose i eller som udelukkende er planebaseret. Grunden til at jeg tilbage i april 2016 valgt at udelukke laktose fra min mad, er fordi jeg desværre døjede en hel del med mellemøresbetændelse, og fik afvide nede ved min læge at udelukke mælk, eller i alt falder laktosen fra min kost, kunne være med til at gøre sådan at jeg ikke ville døje så megt med det, i løbet af 2015 og starten af 2016 havde jeg som gennemsnit mellemøresbetændelse en gang hver måned, men siden jeg har stoppet med laktosen har jeg haft det 2 gange, kort efter jeg stoppede også igen i december 2016, så det har en virkening på mig.

Laktose er heller ikke noget der er godt for mennesket, det er unødvendigt for os at indtage. Nogle mennesker er intolerante, men det er jeg ikke, jeg har selv fravalgt det i min kost. Det betyder også at hvis jeg er ude ved nogle og spise og de laver mad med mælk i så spiser jeg det i små mængder, også holder jeg mig fra mælk i dagene inden og i dagene efter, så min krop ikke får for meget.

Der er en del snak om at når man fravælger noget i sin kost, at man så kan få kroppen til at udvikle intolerence, det er ikke noget jeg har oplevet på trods af de 16 måneder jeg har fravalgt laktosen i kosten, men hvis jeg skulle være uheldigt at det skete, så ville jeg tage det med, i håb om at jeg ikke skal på penicillin hver måned.

Der findes efterhånden et stort udvalg af laktosefri og plantebaseret varer, men der er desværre også en del vi ikke har her i Danmark, i forhold til da jeg var i Tyskland og handle med min mor.

Dette er noget af det man kan få i Tyskland, det var det jeg købte, da vi var dernede.

Budding
Jeg har tit tænkt det var ærligt at man kun kan få is herhjemme der er ret så dyrt, så da jeg så disse budding tænkte jeg at jeg blev nødt til at prøve dem, har kun smagt den med karamel indtil videre, og den er god, de ser ikke lækre ud når man åbner dem, men de smager meget godt, de er lavet på soya, og er derfor også plantebaseret.

 

Soyamælk med banan smag

Sidst jeg prøvede soyamælk for et par år siden, kunne jeg ikke lide det, men tænkte så at jeg nu skulle prøve det igen da jeg så denne. Jeg har smagt den ren, og an kan godt drikke et lille glas, men det kan godt blive for meget hvis det er et stort glas, men jeg har brugt den i smoothie med jordbær i, og der er den fantastisk.

Kakao

Den have jeg prøvet før, og man kunne også få den som vaniljemælk før, men det kan man desværre ikke mere,
men den er god, og har en god størrelse.

 

I Danmark er der begyndt at komme mere og mere laktosefri og plantebaserede produkter, både fordi der er kommet flere og flere laktoseintolerante mennesker og flere og flere veganer der bruger plantebaseret produkter.

 

Desværre findes der ikke Alpro produkter i de butikker jeg har i min by, men inde i Kvickly kan man få en del produkter fra Alpro, det er personligt mit ynglings mærke af plantebaseret produkter.

De forskellige mælk bruger jeg i smoothie, da jeg endnu ikke er så vild med at drikke det, men en veninde fortalte mig at mandelkakaoen var god, så den tænkte jeg at jeg måtte prøve, de to forskellige kvark er super gode, og tænker de bliver endnu bedre med lidt müsli i.

 

Da det i nu er en ny verden for mig med de plantebaseret produkter, så har jeg ikke så meget erfaring emd hvor man kan få dem og sådan, men glæder mig til at udforske det endnu mere.

 

Dette indlæg er på ingen måder sponsoreret, det er ud fra hvordan jeg selv ser produkterne.

- Marianne

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juli - Summer Brows